Jocul vieţii şi cum să-l jucăm

Ştii şi tu dimineţile acelea în care, dacă te trezeşti agitat, îţi merge prost toată ziua şi ai parte doar de întâmplări mai puţin fericite. Probabil în ziua ultimului examen te trezeşti indispus pentru că ai dormit doar trei ore, în încercarea de a-ţi mai creea o speranţă că vei lua un 5, iar în acele ore ai avut şi coşmaruri cu o viitoare restanţă.
E mijlocul lui februarie şi ultimele zile au fost însorite. Însă, fix azi, te uiţi pe geam şi vezi mormane de zăpadă proaspătă care blochează maşinile în parcare. Fulgi mari ca din poveste, învrăjbiţi de viscol, îi orbesc pe singurii cei patru corporatişti care s-au ambiţionat să iasă din casă în speranţa că vor reuşi să iasă şi din parcare. Chiar m-a frapat încercarea unui costum negru de a deszăpezi drumul cu un făraş. Şi te gândeşti că mai rău de atât nu se poate şi îţi faci curaj să te îndrepţi spre apocalipsă.
Pe lângă faptul că am avut o sesiune ciudată, ideea e că, dacă ne proiectăm în imaginaţie o atitudine negativă, toate acele imagini neplăcute vor fi decupate şi plasate în realitatea viitoare. Viaţa se joacă cu noi după propriile ei reguli cu umor sinistru. 
Nu numai pentru a observa cum funcţionează regulile jocului, însă, în ultimul timp am început să abordez diferite cărţi pentru dezvoltare personală. Recunosc, sunt multe, iar toate urmăresc aceleaşi idei: cum să profiţi de prezent, în detrimentul resentimentelor din trecut şi al planurilor din viitor, cum să îţi stabileşti o atitudine generală pozitivă pentru ca planurile tale să aibă rezultatul dorit, iar viaţa ta să se transforme după cum ai visat, cum să crezi în tine şi să nu te laşi influenţat de oameni toxici care emană o dispoziţie negativă şi te seacă de energie… şi alte sugestii motivaţionale care te pot scoate din impas sau care pot constitui soluţii pentru problemele tale.
Jocul vieţii şi cum să îl jucăm de Florence Scovel Shinn este una dintre aceste cărţi, punând accent pe propriul control asupra laturii spirituale şi oferind exemple concrete din viaţa de zi cu zi care dovedesc eficienţa interacţiunii dintre om şi univers. Parcurgând fiecare pagină, vei realiza că şi în viaţa ta există nenumărate întâmplări asemănătoare exemplelor din carte, precum: înaintea aflării subiectelor la un examen îţi axai gândirea pe ceea ce nu îţi doreai să primeşti mai mult decât pe ceea ce ai învăţat, iar în final subiectele se dovedeau a fi cele pentru care nu te-ai pregătit; sau s-a întâmplat să te enervezi pentru că ai întârziat la premiera un film din cauza unui prieten şi îi reproşezi că din vina lui nu o să mai fiţi lăsaţi în sală, iar atunci când ajungeţi la casa de bilete aflaţi că ultimul loc s-a vândut chiar persoanei dn faţa voastră.

318x425

Acestea sunt doar câteva întâmplări, însă abordarea cărţii este profundă şi subiectivă, tratând vagi domenii, toate dreptele dorinţe ale inimii, în care te vei regăsi în funcţie de priorităţile pe care le ai şi vei oferi maximă credibilitate spuselor autoarei. O idee abordată în carte, pe care o remarc adesea în diferite situaţii, este puterea cuvintelor şi greutatea pe care acestea o atârnă asupra realităţii dacă proiectăm în imaginaţia noastră experienţe neplăcute pe care nu ni le dorim.
Citind cartea, nu numai că afli care este cauza nenumăratelor zile proaste, insuccese sau chiar accidente penibile, ci şi afli cum le poţi evita şi obţine opusul acestora. Nu îţi garantez că asta te va face să nu ai nicio restanţă, însă sunt optimistă şi încă sper, la fel de mult ca tine.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s